Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Середа, 27 квітня 2022, 13:52

ДБР проводить обшуки у брата львівського нардепа Козака

Тарас Козак

ДБР проводить обшуки у компанії братів Тараса Козака і Віктора Медведчука, яку підозрюють в незаконному видобутку піску на Львівщині.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у компанії ТОВ "Керамбуд", власниками якої є Богдан Козак, брат народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака, та Сергій Медведчук, брат кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Правоохоронці звинувачують компанію в незаконному видобутку піску на двох карє’рах в селі Родатичі Городоцького району та селі Великополе Яворівського району.

Зазначимо, ТОВ "Керамбуд" отримало спецдозвіл на користування надрами ще в 2004 році без аукціону, а за кілька років цей спецдозвіл у судовому порядку визнали недійсним. Однак підприємство продовжувало працювати.

"Обшуки проходять за адресами проживання, реєстрації та нерухомості брата Медведчука, брата і цивільної дружина Козака, директора та бухгалтера "Керамбуда", а також за адресами компаній ТОВ "Керамбуд", ТзОВ "Бетонбуд" (якому, за даними слідства "Керамбуд" продає незаконно видобутий пісок), а також ТзОВ "Трансмонолітавто" та ТзОВ "Капітал Плаза" (у яких, за данми слідства, перші дві орендують автомобілі і яким теж продають продукцію)" – наголосили в Bihus.Info.

Зокрема, обшуки тривають у будинках в селі Сокільники, де зареєстрований Богдан Козак, на вул. Черемшини у Львові, на вул. Польовій у Пустомитах, що належать Богдану Козаку.

Нагадаємо, брат Тараса Козака Богдан мав справи з братом Медведчука Сергієм. Вони заснували компанію "Укрінвестлімітед" та "Експонент", яка володіє ТОВ "Керамбуд". Богдан Козак володіє низкою нерухомості та компаніями у Львові.

 

Додамо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. У липні 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.