Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Понеділок, 18 квітня 2022, 11:01

Родичі Тараса Козака тримають у Львові ресторанчик "Зустріч"

Тарас Козак

Родина нардепа з Львівщини Тараса Козака володіє низкою нерухомості та компаніями у Львові.

Про це повідомляє "Бігус.інфо".

Матір соратника Віктора Медведчука, народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук, володіє нерухомістю й бізнесом у Львові.

Як з'ясували журналісти, мама Козака володіє ресторанчиком "Зустріч" у Львові та компанією, на яку записана частина будівлі, де знаходиться ресторан. Також на неї записаний будинок та земля в селі Наварія на Львівщині, земля в селі Ясениця-Замкова.

Крім того, вона є співвласницею компанії "Озеро", яка звела комплекс "Наварія-Нова".

Тарасу Козаку належить двоповерховий маєток в Сокільниках на Львівщині, ще один будинок належить ексдружині Козака Руслані.

У Львові у власності Козака є нежитлові приміщення в центрі – три квартири та чотири паркомісця в одному зі житлових комплексів.

Зазначається, що брат Тараса Козака Богдан мав справи з братом Медведчука Сергієм. Вони заснували компанію "Укрінвестлімітед" та "Експонент". У Богдана є дві квартири та будинок у Львові, і три квартири в Києві.

Нагадаємо, що Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. У липні 2021 року Печерський районний суд Києва заарештував майно нардепа.

У четвер, 7 квітня, Печерський райсуд Києва заочно арештував Козака, який зараз оголошений у міжнародний розшук й проти якого ще у січні цього року Міністерство фінансів США запровадило санкції за спробу дестабілізувати ситуацію в Україні на замовлення російської влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.