Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

П'ятниця, 2 вересня 2022, 12:01

На Львівщині запустили нову газову свердловину

газопостачання

Свердловину пробурили та запустили за 18 днів.

Про це повідомила пресслужба "Укргазвидобування".

На території Львівської області пробурили та запустили за 18 днів свердловину, яка забезпечує видобуток 115 тисяч куб.м газу на добу, що є високим показником для західного регіону, де більшість родовищ знаходяться на завершальній стадії розробки.

Проєктування та спорудження свердловини здійснювала компанія Expert Petroleum, яка є партнером "Укргазвидобування" в межах РЕС-проєкту (співпраця на умовах підвищення видобутку).

"Ми вітаємо такий результат на одному з наших родовищ, переданих в управління Expert Petroleum. Свердловина була пробурена та запущена в роботу в рекордні терміни – 18 днів. Саме такого ефекту ми і очікували від міжнародного партнера, який має можливість ухвалювати швидкі та ефективні рішення. Сьогодні Карпатський регіон є важливим напрямком стабілізації виробництва та компенсації втрат, які ми понесли від початку широкомасштабної війни" – заявив т.в.о. генерального директор "Укргазвидобування" Олександр Романюк.

Він додав, що компанія розраховує на зростання видобутку на виснажених родовищах в межах проекту РЕС з Expert Petroleum та працює над новими перспективними проектами в цьому регіоні.

Зазначимо, у квітні цього року голова Львівсьої ОВА Максим Козицький повідомив про нове газове родовище в області, яке знайшла компанія його батька, Зіновія Козицького.

Додамо, у серпні стало відомо, що "Укргазвидобування" планує спорудити чотири свердловини для видобутку газу на території Самбірського, Яворівського та Дрогобицького районів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.