Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Вівторок, 6 вересня 2022, 12:49

ВАКС закрив справу проти Дубневича за розкрадання газу

Ярослав Дубневич

Антикорупційний суд закрив справу про розкрадання газу компаніями нардепа Ярослава Дубневича через закінчення строку досудового розслідування.

Про це повідомляє видання "Слово і діло".

Колегія Вищого антикорупційного суду 23 серпня на своєму засіданні закрила кримінальне провадження про привласнення газу вартістю понад 1,4 млрд грн НАК "Нафтогаз України" Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, власниками яких є народний депутат Ярослав Дубневич і його брат Богдан Дубневич.

Як йдеться в рішенні суду, у справі закінчився строк досудового розслідування ще 30 червня 2019 року, а обвинувальний акт скерували до суду лише 26 грудня 2019 року.

Судді вважають, що строк поновився після закінчення ознайомлення зі справою сторін захисту та обвинувачення. Водночас колегія не вважає стороною кримінального провадження компанії-власниці Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, попри проведення провадження стосовно них.

Нагадаємо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія –Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" через оборудки з пільговим газом, які вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року.

У 2020 році року Дубневичі переписали всі свої теплопостачальні підприємства, включно із ТзОВ "Енергія-Тепловодосервіс", ТОВ "Енергія – Новий Розділ", ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" на своїх синів.

Додамо, станом на сьогодні у суді перебуває справа щодо привласнення нардепом Ярославом Дубневичем понад 90 мільйонів гривень Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.