Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Вівторок, 8 лютого 2022, 16:55

Колєйна справа Дубневича пішла у найсправедливіший суд на світі

Ярослав Дубневич

Справу щодо привласнення нардепом Ярославом Дубневичем понад 90 мільйонів гривень Укрзалізниці скерували до суду.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 7 лютого, НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням народного депутата з Львівщини Ярослава Дубневича у заволодінні 93,28 млн грн ПАТ "Укрзалізниця".

"Народний депутат разом ще з вісьмома особами організував схему, в результаті якої філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" впродовж грудня 2015 – березня 2017 років здійснила процедуру закупівлі стрілкової продукції за суттєво завищеними цінами не у виробника, а через дві компанії-посередниці, бенефіціарним власником однієї з яких є народний депутат України.

Внаслідок цього філія ЦЗВ ПАТ "Укрзалізниця" закупила товар за суттєво завищеними цінами, внаслідок чого зазнала 93,28 млн грн збитків. Слідство з'ясувало, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподілили між собою", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості, затримання та арешт Дубневича. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн "Укрзалізниці" при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.

У квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування цієї справи. Тоді ж стало відомо, що компанії Дубневича володіли 200 кілограмами золота, яке не потрапило під арешт.

У червні 2021 року суд залишив без змін запобіжний захід для Дубневича у вигляді 90 млн грн застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.