Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 8 вересня 2022, 13:53

В Україні немає обмежень для виїзду жінок за кордон у період воєнного стану

пункт пропуску

У Держприкордонслужбі заявили, що жінки вільні у виїзді з країни, навіть військовозобов'язані.

Про це повідомляє Українська правда.

За словами речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка, жодних обмежень щодо виїзду українських жінок за кордон, пов'язаних з воєнним станом, наразі не існує.

Підставою для заборони виїзду може бути лише відповідне судове рішення або рішення інших уповноважених державних органів щодо заборони виїзду з країни.

"Дуже багато інформації в публічній площині лунало про можливе обмеження у виїзді жінок через взяття їх на військовий облік. Навіть називалися конкретні дати, зокрема, 1 жовтня. Відзначу, що це лише чутки і припущення. В цьому випадку мова більше йде про затвердження переліку професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік. Такі обліки діяли і раніше. Зазначу, що і з початку повномасштабної війни, і зараз не розглядалося і не підіймалося питання обмеження у виїзді жінок" – наголосив Демченко.

Він пояснив, що обмеження на виїзд у зв’язку з воєнним станом стосуються чоловіків у віці 18-60 років, за винятком окремих визначених категорій.

Нагадаємо, Міністерство оборони України на рік відтермінувало військовий облік для жінок.

Додамо, раніше повідомлялося, що з 1 жовтня 2022 року жінки 14 спеціальностей мають стати на військовий облік. Натоміть, у липні в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на обов'язковий військовий облік братимуть жінок лише за їхньою згодою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.