Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура Львівщини

П'ятниця, 16 вересня 2022, 17:12

Справу щодо львів'янина, який присвоїв кошти для ЗСУ, передали до суду

прокуратура Львівщини

Львів'янин привласнив майже 100 тисяч гривень, які волонтери збирати для ЗСУ.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори Франківської окружної прокуратури міста Львова завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт щодо 21-річного львів’янина за фактом вчинення шахрайства.

"У квітні цього року обвинувачений надав у користування волонтеру банківську картку та, після надходження на неї коштів, які призначались на потреби ЗСУ та постраждалим від дій країни-агресора, здійснив її блокування, закриття та перевипуск нової віртуальної картки, на яку автоматично зараховано майже 100 тис. грн. Цими грошима фігурант розпорядився на власний розсуд" – наголосили у прокуратурі.

До вироку суду львів'янин перебуватиме під вартою.

Зазеачимо, санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Додамо, наприкінці серпня Спецслужби Львівщини повідомили про підозру підприємцю з Київщини у справі про організацію схеми розкрадання гуманітарної допомоги для ЗСУ, в якій звинувачують президента Міжнародного інвестиційного офісу Романа Матиса та редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.