Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 19 вересня 2022, 16:44

У Львові арештували майно мережі готелів, що належить російському власнику

Львів

Суд арештував корпоративні права мережі готелів та нерухомість на понад 55 мільйонів гривень, власником яких є росіянин.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Суд наклав арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів та на об’єкти нерухомості – базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок у Львові.

Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн та її кінцевим бенефіціаром є громадянин РФ. Арештоване майно планують передати в управління АРМА.

"Посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувалась через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні" – наголосили в прокуратурі.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

У прокуратурі не розкривають назву підприємства, однак, ймовірно, йдеться про мережу готелів Reikartz.

Зазначимо, 8 вересня міський голова Львова Андрій Садовий опублікував список 79 із 340 компаній, власниками яких є громадяни РФ та які продовжують працювати у Львові. У цього переліку – готелі мережі Reikartz, яка неодноразово отримувала гроші з міського бюджету на поселення гостей і партнерів виконкому Львівської міської ради.

Крім цього, наприкінці сепня суд арештував будівлю готелю у Львові, бенефіціарним власником якого є росіянин. У прокуратурі Львівщини не розкрили назву готелю, однак, за інформацією львівських ЗМІ, йдеться про львівський готель "Дністер".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.