Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

П'ятниця, 23 вересня 2022, 16:12

На Львівщині здали в оренду понад 10 тисяч гектарів сільськогосподарської землі

земельна ділянка

Загалом в області уклали та зареєстрували договори оренди землі площею 11,3 тис. га.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Загалом на території області в умовах воєнного стану уклали та зареєстрували договори оренди землі щодо 2485 сільськогосподарських ділянок площею 11,3 тис. га.

Як пояснили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, за тиждень найбільше  залучила до обробітку Стрийська громада Львівщини –понад 120 га сільгоспземель.

Загалом за спрощеною процедурою на період воєнного стану громади області передали в оренду аграріям 21 земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 155,2 га, з яких понад 78% – Стрийська громада.

а період дії воєнного стану громади можуть передавати в оренду комунальні сільськогосподарські землі за спрощеною процедурою, а саме без проведення земельних торгів терміном до 1 року" – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман. 

Нагадаємо, цьогоріч посівна площа в області становить майже 708 тисяч гектарів, а на початку квітня Український державний фонд підтримки фермерських господарств оголосив конкурс на отримання фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.