Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

зерновий термінал

П'ятниця, 23 вересня 2022, 14:40

У Мостиськах запустили новий зерновий термінал

зерновий термінал

У Мостиськах ввели в експлуатацію контейнерний термінал, який також містить зерновий склад.

Про це повідомляє AgroPortal.

У місті Мостиська, за 4 км від польського кордону компанії UGTC Trade та "Левада Карго" ввели в експлуатацію сучасний контейнерний термінал, який також містить зерновий термінал потужністю перевантажування 60 тис. тонн зерна на місяць.

Наразі завантаження цього терміналу сягає 65%.

"Про будівництво терміналу на кордоні Польща-Україна ми мріяли з 2015 року. Був план згодом створити цілу мережу терміналів, яка б дала змогу поєднати українських виробників з європейськими клієнтами. Початок війни зупинив активне будівництво терміналу, але потім ми усвідомили, що плани щодо створення альтернативного коридору для українських виробників стали ще більш актуальними і значимими. Тому інвестори прийняли рішення добудовувати термінал" – зазначив генеральний директор ТОВ "Левада Карго" Володимир Деменко.

За його словами, загалом проєкт займатиме 36,5 га. Перший етап – це 12 га, в який інвестовано понад 15 млн доларів.

Від додав, що другим етапом проєкту є будівництво критих складів класу А площею 80 тис. м2², третій етап – розширення перевантажувальної здатності з 100 до 200 тис. ТЕО на рік. Загальний обсяг інвестицій складе понад 25 млн доларів.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кабінет міністрів оприлюднив інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт" площею 63,52 га.

У вересні 2020 року ділянку, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 20 років. Частку цієї компанії придбала фірма Ріната Ахметова "Лемтранс", найбільший приватний вагонний оператор України, яка вкладе 15 млн доларів у будівництво сухого порту.

Додамо, у липні цього року Львівська залізниця отримала дозвіл на прокладання магістрального водопроводу до станції Мостиська ll, де триває будівництво логістичного хабу.

За даними порталу YouControl, киянин Володимир Деменко є бенефіціарним власником ТзОВ "Мостиська Драй Порт" та ТОВ "Левада Карго" (Київ).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.