Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

майстерня протезування

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 26 вересня 2022, 15:57

У Львові відкрили мобільну майстерню протезування

майстерня протезування

У реабілітаційному центрі "Незламні" запрацювала перша майстерня протезування.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У спеціальному мобільному контейнері на території першого ТМО Львова у рамках спорудження реабілітаційного центру "Незламні" запрацювала перша в Україні комунальна майстерня протезування.

Виробник протезів – всесвітньовідома німецька компанія Ottobock. У цій майстерні пацієнтам, які потребують протезування, робитимуть заміри, а медики налаштовуватимуть та доопрацьовуватимуть протези.

"До нас привозять комплектуючі: стопи, коліна, труби, адаптери. Індивідуальне виготовлення стосується куксоприймача – так званого інтерфейсу між живим та штучним, завдяки якому, наприклад, вдається приєднати стопи чи коліна до людини. Саме куксоприймач – та ланка, яка пов’язує одне з іншим, потребує індивідуального виготовлення" – пояснив технік-протезист лікарні святого Пантелеймона Назар Багнюк.

Протезисти Національного реабілітаційного центру "Незламні" вже пройшли навчання у Німеччині в компанії Ottobock. Також львівська лікарня співпрацює зі всіма найбільшими світовими виробниками протезів, аби забезпечити їхнє встановлення українцям. Мобільна майстерня протезування стала можливою завдяки підтримці Мальтійської служби допомоги та Міністерства охорони здоров’я України та Німеччини.

Зазначимо, ще у середині квітня стало відомо, що у Львові планують збудувати реабілітаційний центр для важкопоранених. Автором проєкту реабілітаційного центру є  архітектурна компанія "АБМК". Переглянути проєкт комплексу можна за посиланням.

У червні стартувала донорська конференція щодо будівництва центру "Незламні", а на початку вересня міста Польщі та Нідерландів (Вроцлав і Бреда) вирішили долучитися до його будівництва.

Додамо, соцмережа ТікТок погодилася виступити партнером реабілітаційного центру "Незламні" у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.