Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

територія ЛАЗу

Понеділок, 3 жовтня 2022, 14:26

На території ЛАЗу зведуть 16-поверховий готель та офісні будівлі

територія ЛАЗу

Депутати підтримали розроблення ДПТ, що передбачає будівництво багатофункціонального комплексу на частині території ЛАЗу.

У четвер, 29 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження детального плану території у районі вул. Стрийської, вул. Луганської, вул. Персенківки.

"За" проголосували 43 депутати.

Згідно із документом, з проханням прийняти детальний план території у районі вул. Стрийської, вул. Луганської, вул. Персенківки, загальною площею у 20,6 га, щоб мати змогу розпочати тут нове будівництво, до міськради ще у лютому 2021 року звернулося ТзОВ "Львівський завод будівельних виробів".

Ця територія знаходиться в Сихівському районі, в зоні регулювання забудови: - Г-6 – торговельні зони; Р-3 – рекреаційні зони озеленених територій загального користування; ТР-1 – зона транспортної інфраструктури (об’єкти зовнішнього транспорту); ТР-2 – зона транспортної інфраструктури (вулична мережа); В-5 – зона підприємств V класу шкідливості (нормативна СЗЗ до 50 м).

На цій території, до якої також входять промислові будівлі Львівського автобусного заводу, планується спорудити комплекс багатофункційних будівель з обʼєктами ділового і культурного призначення, побутового обслуговування населення та короткотривалого перебування дітей дошкільного віку, підземною автостоянкою. 

Зокрема, багатофункціональний комплекс складатиметься з:

- супермаркет, магазини, заклад перебування дітей дошкільного віку на 50 місць;

- офісні споруди – дві 11-типоверхові будівлі;

- апарт-готель на 7 і 16 поверхів сумарною місткістю 609 номерів.

Термін реалізації детального плану – 10 років, в тому числі 1-ша черга – 3-7 років.

Депутати визнали фірму відповідальною за розроблення та фінансування детального плану території та доручили управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування міськради після розроблення ДПТ звернутись з заявою до управління "Секретаріат ради" про проведення громадського слухання.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Львівський завод будівельних виробів" зареєстрований у Львові з 2001 року, займається виготовленням виробів із бетону для будівництва. Кінцевим власником підприємства є львів'янин Микола Паньків.

Додамо, у травні 2020 року міський голова Львова Андрій Садовий запропонував створити індустріальний парк на базі Львівського автобусного заводу. 

У 2017 Варіанти підняли з архівів фотоепізоди з життя ЛАЗу за останні десять років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.