Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Орест Фурдичко

slovoidilo.ua

Середа, 5 жовтня 2022, 16:12

Верховний суд відхилив апеляцію княжого аграрника Фурдичка

Орест Фурдичко

Верховний суд підтвердив засудження ексдиректора Інституту агроекології та природокористування Ореста Фурдичка за хабар.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Олег Новіков у Телеграм.

Верховний суд підтвердив вирок Вищого антикорупційного суду, який залишила без змін Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду у справі про отримання 500 тисяч доларів хабаря колишнім директором Інституту агроекології та природокористування НААН України та ексголовою Львівської обласної ради Орестом Фурдичкою.

"Верховний суд підтвердив вирок Вищого антикорупційного суду, який залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. Колишньому директору Інституту агроекології та природокористування Національної академії аграрних наук Оресту Фурдичку призначили 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. АП ВАКС постановила: взяти під варту Фурдичка негайно" – йдеться у повідомленні.

За версією сторони обвинувачення, Фурдичко вимагав та отримав хабар від засновника компанії "Сател Україна" Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

Нагадаємо, у 2017 році в Києві детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка з першою частиною хабаря у 300 тисяч доларів, а загалом він мав отримати 500 тисяч доларів.

У липні 2021 року ВАКС визнав його винним та призначив 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов'язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.

Додамо, Орест Фурдичко з початку 1990-х років очолював лісову галузь Львівщини. А у 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – голова Львівської облради.

У 1998-2002 роках Орест Фурдичко був народним депутатом, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища.

У травні 2017 році його нагородили орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.