Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Податкова Львівщини

Четвер, 6 жовтня 2022, 13:02

Львівські податківці роз'яснили, як волонтерам отримати звільнення від оподаткування

Податкова Львівщини

У податковій пояснили, у якому випадку волонтери не повинні сплачувати податки.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Державної податкової служби у Львівській області. 

У ДПС Львівщини пояснили, що для того, щоб стати волонтером і надавати волонтерську допомогу Збройним Силам України та особам, які постраждали внаслідок агресії РФ, потрібно зареєструватися волонтером й тоді цих людей звільняють від оподаткування.

Податкова служба здійснює формування та ведення Реєстру волонтерів ще з 2014 року.

За словами начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Львівській області Володимира Коваля, відповідно до вимог законодавства, не оподатковується лише кошти, які надходять на рахунок, спеціально відкритий волонтером для проведення його волонтерської діяльності.

Також неприбуткова організація на період дії воєнного часу має право проводити діяльність, не пов’язану зі своєю статутною, тобто волонтерською. Але при цьому треба бути уважними до підтвердження статей витрат.

Реєстрація волонтерства:

- для включення до Реєстру волонтерів, благодійник – фізична особа подає заяву, копію документа про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта та довідку з банку із зазначенням реквізитів рахунків, відкритих на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності;

- заява про включення до Реєстру подається за формою № 1-РВ та може бути подана особисто до будь-якого органу ДПС;

- якщо заяву подавати через уповноважену особу чи поштою – то лише за основним місцем обліку фізичної особи-благодійника.

- у разі подання документів поштою підпис фізичної особи-благодійника на заяві та копія довідки про відкриття рахунка фізичною особою, що призначений для здійснення благодійної діяльності, мають бути завірені нотаріально.

Включення до Реєстру волонтерів здійснюється протягом одного дня, а кошти, отримані на такі рахунки не включатимуться до загального оподатковуваного доходу фізичної особи – волонтера.

Нагадаємо, наприкінці серпня львівського митця Олеся Дзиндру звинуватили у продажі авто, що ввозились на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ. За його словами, влада розпочала тотальне переслідування волонтерів середньої та низової ланки.

Наприкінці вересня Львівська облрада заслухала інформацію від правоохоронців щодо відкриття справ проти волонтерів та постановила вважати їхнє переслідування неприйнятним.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.