Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олесь Дзиндра

Вівторок, 13 вересня 2022, 13:22

Поліція своїми арештами волонтерів послаблює ЗСУ – Дзиндра

Олесь Дзиндра

Обшуки та арешти волонтерів, які поліція розпочала в Україні, лише призводять до послаблення ЗСУ.

Про це сьогодні на пресконференції у Львівському пресклубі повідомив волонтер, митець, засновник галереї "Музей Ідей" Олесь Дзиндра.

За його словами, правоохоронці, які повинні захищати право, й для цього отримали від держави всі необхідні інструменти, натомість зневажають права всіх, насамперед – військових, які захищають нашу Батьківщину.

"Вже місяць ті машини, що ми привезли, стоять під арештом. Те саме відбувається й у тисяч волонтерів, які злякалися або вже під кримінальним переслідуванням. Страждає тільки наше військо" – наголосив Дзиндра.

Як додав волонтер Олег Яницький, волонтери – найактивніша частина суспільства, яка має один з вирішальних впливів на боєздатність війська.

"Тому єдиною метою волонтерів було забезпечити військо якомога швидше й якомога якіснішими речами" – заявив Яницький.

Зазначимо, сьогодні у Львівській ОВА заявили, що в області створять робочу групу, яка дослідить ситуацію з обшуками та арештами волонтерів на Львівщині.

Нагадаємо, наприкінці серпня Олеся Дзиндру звинуватили у продажі авто, що ввозились на територію України як гуманітарна допомога для ЗСУ. За його словами, влада розпочала тотальне переслідування волонтерів середньої та низової ланки.

Крім цього, 8 вересня правоохоронці влаштували обшук в помешканні львівського волонтера, депутата Бродівської міської ради від Української Галицької Партії Назарія Островського у Бродах. Островський входить до волонтерської групи спільно зі Святославом Літинським, яка привезла для потреб ЗСУ понад 300 автівок. Того ж дня до громадського активіста й волонтера Святослава Літинського з обшуком прийшли правоохоронці з Києва.

Також Львівська облрада вирішила заслухати інформацію правоохоронців про обшуки та арешти волонтерів на Львівщині на сесії, яка відбудеться 20 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.