Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська ОВА

Вівторок, 13 вересня 2022, 12:15

На Львівщині створять робочу групу, яка займатиметься арештами львівських волонтерів

Львівська ОВА

У області створять робочу групу, яка дослідить ситуацію з обшуками та арештами волонтерів на Львівщині.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Львівської області волонтерська спільта створить робочу групу, яка співпрацюватиме з керівництвом Львівської ОВА та правоохоронцями для вирішення ситуацій, які ускладнюють або перешкоджають законній діяльності волонтерів.

"Напередодні у Львівській ОВА провів зустріч з волонтерською спільнотою Львівщини. На зустріч запросили представників різних волонтерських напрямів. Також були очільники Львівської обласної прокуратури, управління СБУ у Львівській області та поліція Львівської області.

Серед питань, які обговорили – права та правові межі праці волонтерів в умовах воєнного стану. Також йшлося про розслідування, яке стосується діяльності деяких львівських волонтерів" – написав Козицький.

За його словами, за результатом зустрічі домовилися, що волонтерська спільнота створить робочу групу, яка регулярно контактуватиме з Львівська обласна державна адміністрація та правоохоронними органами області, щоб оперативно вирішувати всі виклики, які ускладнюють або перешкоджають законній діяльності волонтерів, у тому числі напрацьовуватиме законодавчі зміни.

Нагадаємо, 8 вересня правоохоронці влаштували обшук в помешканні львівського волонтера, депутата Бродівської міської ради від Української Галицької Партії Назарія Островського у Бродах. Островський входить до волонтерської групи спільно зі Святославом Літинським, яка привезла для потреб ЗСУ понад 300 автівок. Того ж дня до громадського активіста й волонтера Святослава Літинського з обшуком прийшли правоохоронці з Києва.

Перед тим правоохоронці порушили кримінальні справи відносно волонтерів художника Олеся Дзиндри та громадського діяча та екс-чиновника Львівської ОДА Романа Матиса

Також Львівська облрада вирішила заслухати інформацію правоохоронців про обшуки та арешти волонтерів на Львівщині на сесії, яка відбудеться 20 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.