Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

П'ятниця, 9 вересня 2022, 17:49

Львівська облрада заслухає інформацію правоохоронців про обшуки та арешти волонтерів

Львівська обласна рада

Львівська облрада вирішила заслухати інформацію правоохоронців про обшуки та арешти волонтерів на Львівщині.

Президія Львівської обласної ради сьогодні ухвалила заслухати на пленарному засіданні 20 вересня інформацію керівників обласної поліції та прокуратури щодо кримінальних справ, що порушили в області щодо волонтерів, які допомагають армії та цивільному населенню.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак у Фейсбуці.

Гримак наголосила на тому, що це питання внесли до порядку денного сесії Львівської облради "через стурбованість депутатів та громадськості щодо обшуків і арештів волонтерів на Львівщині".

Нагадаємо, що 8 вересня правоохоронці влаштували обшук в помешканні львівського волонтера, депутата Бродівської міської ради від Української Галицької Партії Назарія Островського у Бродах. Назарій Островський входить до волонтерської групи спільно зі Святославом Літинським, яка привезла для потреб ЗСУ понад 300 автівок. Того ж дня до громадського активіста й волонтера Святослава Літинського з обшуком прийшли правоохоронці з Києва.

Перед тим правоохоронці порушили кримінальні справи відносно волонтерів художника Олеся Дзиндри та громадського діяча та екс-чиновника Львівської ОДА Романа Матиса

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.