Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рештки жертв НКВС

loda.gov.ua

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 15:36

У Дрогобичі виявили нові рештки жертв НКВС

рештки жертв НКВС

На території колишньої в’язниці у Дрогобичі віднайшли ще 24 рештки закатованих жертв НКВС.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

На території колишньої катівні НКВС на вулиці Стрийській у Дрогобичі віднайшли ще 24 останки жертв більшовицького терору. В основному це люди молодого та середнього віку. У них виявили кульові поранення та розтрощені черепи.

Як припускають у комунальному підприємстві Львівської обласної ради "Меморіально-пошуковий центр "Доля", яке організувало та займається пошуковими роботами, закатовані є представниками українців, які виступали проти радянської окупаційної влади, та ОУН-УПА 1944-1945 років.

Зазначимо, лише минулого року в Дрогобичі перепоховали 78 решток жертв політичних репресій НКВС, віднайдених тут же у 2019 році, а у 1991 році – 486.

"Виявлено ще чотири поховальних ями у яких простежуються останки 24 осіб. Їхні тіла хаотично скинуті в ями після 1944 року. Тобто це фактично післявоєнні жертви, їх убили радянські "визволителі", які прийшли на Дрогобицьку землю. У двох черепах виявлено кульові отвори. В ямах присипані камінням та землею тіла убитих цивільних мешканців, а також воїнів УПА" – розповів заступник директора КП "Доля" Володимир Харчук.

Після ексгумації та проведення антропологічних досліджень віднайдені рештки будуть перепоховані разом з іншими на полі Скорботи Дрогобицького кладовища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.