Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Зіновій Козицький

Фб Козицького

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 11:39

Няньо Козицького нарешті купив бітумний заводик у Дашаві

Зіновій Козицький

Фонд держмайна продав Дашавський завод композиційних матеріалів фірмі батька голови Львівської ОВА.

Про це повідомляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд держмайна продав на аукціоні у системі ProZorro. Sale шляхом викупу  майно Дашавського заводу композиційних матеріалів, що знаходиться у смт Дашава Стрийського району.

Завод придбало ПП "Нордік", власником якої є Зіновій Козицький, батько голови Львівської ОВА Максима Козицького, за 33,9 млн грн. Аукціон відбувся 13 жовтня, а його стартова ціна складала 32,4 млн грн.

"Це діючий завод (один з не багатьох, які продаються), але обладнання і технологічні процеси є зношеними, енергозатратними і застарілими. При стартовій ціні 32,4 млн грн переможцем аукціону ПП "Нордік" запропоновано 33,9 млн грн. Очікуємо на укладення договору та сплату ціни лоту" – наголосили у Фонді держмайна. 

Підприємство має 20 об'єктів нерухомості у с. Загірне та смт Дашава (Стрийський район), с. Гребенів (Сколівський район).

Основний вид діяльності заводу – виробництво бітумних мастик та смолистого пом'якшувача для шинної та технічної промисловості. Завод має власну базу відпочинку.

Зазначимо, вперше Фонд держмайна виставляв майно цього заводу на аукціон у вересні 2021 року. Його за 36 мільйонів гривень вирішила придбати компанія ТзОВ "Гео-Надра-Інвест", власником якої є Зіновій Козицький, батько голови Львівської ОДА Максима Козицького.

Проте у січні цього року Фонд держмайна скасував закупівлю через рішення Господарського суду Львівської області за позовом ТзОВ "Гео-Надра-Інвест".

У рішенні суду йшлося, що Дашавський завод композиційних матеріалів має заборгованості перед Пенсійним фондом та перебуває в Єдиному реєстрі боржників. Саме через це нотаріус відмовився укладати договір про купівлю-продаж цього заводу з фірмою Козицького.

Раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.