Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Вузлівський спиртзавод

Фб Калинця

Понеділок, 17 жовтня 2022, 11:40

Львівська фірма відмовилася від приватизації спиртзаводу в Червоноградському районі

Вузлівський спиртзавод

Фірма, яка перемогла у тендері з купівлі Вузлівського спиртзаводу за 235 мільйонів гривень, відмовилася від його приватизації.

Про це повідомляє керівник Регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській, Волинській та Закарпатській областях Владислав Калинець у Facebook.

ТзОВ "Італі Фром", яке перемогло на аукціоні з купівлі майна Вузлівського спиртового заводу в Червоноградському районі й запропонувало найвищу ціну у 235 596 896,99 грн, відмовилося від приватизації спиртзаводу.

"Чи завжди переможець набуває прав власника об'єкта приватизації? Відповідь – ні (якщо не оплачена повна сума коштів або якщо переможець аукціону відмовляється від подальших кроків по приватизації). А що тоді?

4 711 697,33 грн – саме стільки коштів, вже гарантовано зайдуть в бюджет держави, як гарантійні внески при відмові переможця від подальшої приватизації (саме в цьому випадку). А що далі?

Чекаємо відповіді від другого учасника аукціону, який запропонував наступну ціну – ТзОВ "Полі стар" 130,4 млн грн" – написав Владислав Калинець.

Він додав, що Вузлівський спиртзавод виготовляє одну з найкращих по якості продукції спиртової галузі в Україні.

Нагадаємо, аукціон з продажу майна Вузлівського спиртзаводу стартував 11 жовтня, участь у ньому взяли три компанії. Переможцем обрали ТзОВ "Італі Фром", що запропонувало найвищу ціну у 235 596 896,99 грн, а початкова вартість Вузлівського спиртзаводу становила 23 558 486,66  грн. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Італі Фром" зареєстроване у Львові з 2020 року, займається оптовою торгівлею фруктами й овочами. Власником фірми є львів'янин Тарас Стабрин.

Додамо, Вузлівський спиртзавод вперше намагалися продати у грудні 2021 року за 333 млн грн київській фірмі ТзОВ "Гольцварен", створеній у 2020 році львів'янином. Однак угоду про продаж так й не підписали, а Фонд держмайна оголосив повторний аукціон з продажу спиртзаводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.