Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Вузлівський спиртзавод

spfu.gov.ua

Вівторок, 21 грудня 2021, 16:43

Київська фірма львів'янина придбала за 300 мільйонів спиртзавод у Червоноградському районі

Вузлівський спиртзавод

Фонд держмайна продав Вузлівський спиртзавод за 333 мільйони гривень київській фірмі, створеній минулоріч львів'янином.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях продало у системі ProZorro Вузлівський спиртовий завод, що знаходиться на вул. Шевченка, 7 у селі Вузлове Червоноградського району.

Аукціон стартував 8 грудня, участь у ньому взяли вісім компаній. Переможцем обрали ТзОВ "Гольцварен", що запропонувало найвищу ціну у 333 333 333,33 грн, а початкова вартість Вузлівського спиртзаводу становила 21 076 368,19 грн.

До складу "Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" входять, зокрема, адмінбудинки, спиртопідвали, артсвердловини, солодовня, котельня, спиртосховища, депо, протирадіаційне укриття, тощо, які знаходяться на 5 земельних ділянках загальною площею у понад 12,7 га.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Гольцварен" зареєстроване з лютого 2020 року у Києві, займається неспеціалізованою оптовою торгівлею, діяльністю посередників у торгівлі меблями, господарськими товарами, залізними та іншими металевими виробами. Власником фірми є львів'янин Богдан Страшевський.

Страшевський також у лютому того ж року створив у Львові будфірму "Баупрод".

Додамо, це вже сьомий спирзавод на території Львівської області, який приватизували.

Зокрема, у грудні минулого року Великолюбінський спиртзавод продали за 55 млн грн, у травні цього року – Рава-Руський спиртзавод.

Наприкінці вересня 2020 року Фонд держмайна продав Лопатинський спирзавод за 50 млн грн фірмі "Офіс Інвестицій", яку створили наприкінці 2019 року. А на початку листопада минулого року продали Суходільський спиртзавод за 60 млн грн київській фірмі ТзОВ "Фінанс-Сервіс плюс", у грудні 2020 року – Воютицький спиртзавод в Самбірському районі за 48 млн грн та Борокський спиртзавод на Сокальщині за 55 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.