Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм у селі Берездівці

rkc.lviv.ua

Понеділок, 17 жовтня 2022, 16:18

На Львівщині через ракетні удари постраждав храм РКЦ

храм у селі Берездівці

Російські ракети знищили санктуарій Воздвиження Чесного Хреста у селі Берездівці.

Про це повідомляє Львівська Архідієцезія Римсько-Католицької Церкви в Україні.

У понеділок, 10 жовтня, внаслідок ракетного обстрілу постраждав санктуарій Воздвиження Чесного Хреста у селі Берездівці Львівської області. 

"Зранку у Берездівцях було чути вибухи. Ми разом із моїм співбратом о. Адамом, який приїхав з допомогою для громади Нового Роздолу, почали втікати з хати. Дві ракети впали одразу за парканом храму. Вибуховою хвилею вибило вікна, пошкодило штукатурку на зовнішніх стінах. Доведеться докласти чимало зусиль, щоб все відновити. На щастя, нікого в той час у храмі не було, ані робітників, які вже два місяці поспіль щодня працювали над відновленням храму, а цього дня поїхали до Дрогобича, ані священників. Тож дякувати Богові – всі живі і здорові" – розповів  настоятель парафії у Берездівцях, отець Дам’ян Панков’як.

На місце прибув архієпископ Мечислав Мокшицький, щоб переконатися, що ніхто з людей не зазнав травмувань та оцінити рівень завданої шкоди. 

"Дякуємо Богові, що ніхто не втратив життя. А те, що пошкоджене, будемо намагатися відбудувати. Дякуємо Богові за те, що вцілів вівтар" – наголосив Мечислав Мокшицький.

Додамо, 10-11 жовтня по території Львівської області зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури, через що в області виникли перебої з електропостачанням, водою та інтернетом.

За два дні було фактично знищено 4 електропідстанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.