Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шкільний автобус

Фб Козицького

Середа, 19 жовтня 2022, 11:53

На Львівщині для ОТГ закупили 126 школяриків

шкільний автобус

Вартість одного такого автобуса становить близько 2,4 мільйона гривень.

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад для Львівської області у системі Prozorro централізовано закупили 126 шкільних автобусів загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень.

Сьогодні громадам області передали перші 25 "школяриків" зі 126. Вартість одного такого автобуса – близько 2,4 млн грн, а виробник – АТ "Черкаський автобус".

"У цих автобусах є все необхідне також для того, щоб транспортувати дітей з інвалідністю. Дякую Федерації роботодавців України, яка допомогла нам вивчити ринок і знайти підприємство, яке використовує у виробництві максимум українських комплектуючих" – написав Козицький.

За його словами, до початку повномасштабної війни на Львівщині було близько 400 шкільних  автобусів, проте з 24 лютого на потреби армії віддали близько 100 шкільних автобусів, а ще орієнтовно 170 автобусів потребують заміни через тривалий час експлуатації.

Козицький додав, що до кінця цього року в області планують закрити потребу у шкільних автобусах на 80%.

Зазначимо, на початку вересня у Львівській ОВА заявили, що з обласного бюджету виділили вже 55,7 млн грн для закупівлі "школяриків" тим громадам, які віддали свої на потреби ЗСУ. Також понад 60 територіальних громад Львівщини звернулись до Львівської ОВА з пропозицією про виділення їм шкільних автобусів.

Зокрема, Дрогобицька ОТГ передала 4 з 5 "школяриків" на потреби ЗСУ, у вересні міськрада Дрогобича звернулася до Львівської ОВА на отримання 5 шкільних автобусів.

До повномасштабного військового вторгнення РФ на Львівщині налічувалося 410 шкільних автобусів, з яких 87 передали для евакуації мешканців із зон активних бойових дій. 

Додамо, у березні 2022 року Максим Козицький розпорядився вилучити у громад області шкільні автобуси на час дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.