Прокуратура Львова вимагає скасувати рішення виконкому ЛМР щодо забудови Снопківського парку

Четвер, 14 лютого 2013, 13:24

Прокуратура Львова вимагає скасування незаконного рішення виконкому Львівської міськради від 25 січня  щодо дозволу на розроблення детального плану та забудови території у межах вул. Зеленої, Липової Алеї, В.Стуса та Кубанської.

 

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Прокуратура з’ясувала, що схема розміщення детального плану території повністю охоплює межі об'єкта природно-заповідного фонду парку «Снопківський». Згідно з чинним законодавством, планування та подальша забудова таких земель не допускається.

«Вказане рішення також протиправно визначає  відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території ТзОВ «Клуб професійного футболу Карпати», яке не є власником чи орендарем згаданої земельної ділянки», – зазначено у повідомленні.

Вчора, 13 лютого, прокуратура Львова внесла подання на розгляд виконавчого комітету Львівської міськради з вимогою скасувати зазначене рішення, а також провести службову перевірку та притягнути до відповідальності винних  посадових осіб.

Також в органи Державної сільськогосподарської інспекції скерована вимога про проведення перевірки законності ухвали Львівської міськради від 7 лютого 2013 року про погодження ЛКП «Спортресурс» місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Липова Алея, 5. 

Нагадаємо, 7 лютого, депутати Львівської міськради проголосували за виділення земельної ділянки площею 2,7 гана вул. Липова алея, 5 у Львові для будівництва арени під чемпіонат з баскетболу «Євробаскет-2015».

Мітки: ЛМР, прокуратура, снопківський парк