Зміст статті

26 жовтня 2022олександр ковальчук

Badbok "Бомба" (2022)

Суперхітовий мініальбом львівського артиста Badbok зі саркастичним репом під час війни.

Дебютний мініальбом сольного проєкту Badbok від учасника львівського реп-колективу Твій Бог Сьогодні П'яний.

Після концептуального альбому "Голос пітона" (2021), що моментом став живою галицькою класикою, львівський колектив Твій Бог Сьогодні П'яний ще більше став вирізнятися органічністю свого репу на загальному тлі місцевої реп-сцени від олдскулів до ньюскулів з їхнім пафосним косплеєм.

З їхнього особливого вміння розповідати цілісні історії з природною злістю та винахідливим гумором й виросло дебютне EP сольного проєкту реперу Badbok, оскільки все схоже на те, що творча діяльність гурту Твій Бог Сьогодні П'яний зупинилася на паузі.

Нові треки репера Badbok (особливо "путін") ще у лютому відразу стали недосяжним ідеалом для цілої навали патріотичних пісеньок з теренів мівіна-попу (Jerry Heil, Аліна Паш, alyona alyona тощо) та целочка-попу (Dorofeeva, Лобода, Вєра Брєжнєва, NK тощо). А також й іншої базарної маячні з місцевих поп-інкубаторів, яка так істерично крутиться у своїй аудіопродукції лише довкола чотирьох заповітних слів: мама, Україна, лелеки та калина.

Грайливий стадіонний суперхіт "путін" можна вважати не лише артистичною предтечею Щекавиці, але й іконічним артефактом вже майже далекої епохи. А все тому, що доречність, вчасність та адекватність завжди буде попереду кон'юнктурної халтури від усіляких ноунеймів-манекенів. Чіткість, з якою треп "Карати вату" тріпоче окупантам про їхнє одноденне існування на цих теренах, є готовою виставою, цілим театром бойових дій ("Бомба"), а це надзвичайно рідкісна ситуація на місцевій попсцені.

У цього артистичного репу зі саркастичним привітом хіту Pixies "Where Is My Mind" ("Пекло") є лише одна проблема. Його відверто мало у ці швидкоплинні часи навіть у форматі мініальбому. А ще ж десь є рнб-суперхіт від Badbok з назвою "Портвейн".

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.