Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Замарстинівська

Середа, 2 листопада 2022, 16:23

Лікувальний корпус на Замарстинівській облаштують під житло для переселенців

вул. Замарстинівська

Виконком дозволив перетворити лікувальний корпус ТМО на вул. Замарстинівській, 274 на житло для переселенців.

Сьогодні, 2 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на реконструкцію КНП "Львівське ТМО "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної
допомоги" лікувального корпусу Б-3 під будівлю для тимчасового проживання
внутрішньо переміщених осіб на вул. Замарстинівській, 274 у Львові.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, будівля розташована на виїзді зі Львова. Її планують облаштувати для розселення  вимушених переселенців.

Зазначимо, будівлю реконструюють на основі грантового договору з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), підписаного на початку жовтня цього року, який передбачає фінансову допомогу в реновації будівель для облаштування тимчасового житла для вимушено переміщених українців.

Тоді йшлося про те, що за кошти IFC у Львові планують профінансувати спеціалізований центр на вул. Замарстинівській, 274 для переселенців, що потребують особливих умов проживання.

Міжнародна фінансова корпорація узгодила набір критеріїв, які застосовуватимуть до відбору будівель. Серед них якісне підключення до інженерних систем та близькість до соціальної інфраструктури, такої як громадський транспорт, школи та медичні заклади.

Додамо, станом на 15 вересня на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.