Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

опалювальний сезон

Вівторок, 8 листопада 2022, 13:16

У Львові з наступного тижня стартує опалювальний сезон

опалювальний сезон

З 14 листопада у місті планують розпочати опалювальний сезон для населення.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З понеділка, 14 листопада, за умови відповідної температури, у Львові планують розпочати опалювальний сезон для населення.

"Попередньо плануємо подавати опалення в житлові будинки з понеділка, 14 листопада. Якщо необхідно буде швидше подати тепло, то ми готові. Але всім нагадуємо, що ми живемо в часи агресії і маємо усвідомити, що ресурс треба економити" – наголосив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець.

За його словами, готуючись до опалювального сезону у Львові замінили 6 км теплових мереж на попередньо ізольовані труби, провели ремонт у котельнях, реконструкцію котлів на ТЕЦ-1, провели промивки і обстеження внутрішньобудинкових систем опалення та ін.

"Якщо будуть відсутні газ і електроенергія, обігрів плануємо забезпечити завдяки буржуйкам – металевим печам. На сьогодні близько 700 печей встановлено в найпростіших укриттях багатоквартирних будинків, маємо печі, які придбані і будуть встановлені майже у всіх школах. Також пропрацьовуємо можливість переведення деяких освітніх та медичних закладів на обігрів твердим паливом" – додав Одинець.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що у місті планують розпочати опалювальний сезон, коли температура повітря впродовж трьох днів не перевищуватиме 8°С. А з 7 листопада у Львові офіційно розпочали опалювальний сезон до усіх закладів освіти, медицини, культури міста.

Додамо, на початку серпня міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові закуплять тисячі "буржуйок" як альтернативне джерело опалення. Також Львівська міськрада просить львів'ян запастися електрочайниками, електроплитами та сухим спиртом на зиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.