Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

індустріальний парк у Дрогобичі

drohobych-rada.gov.ua

Понеділок, 14 листопада 2022, 15:51

Індустріальний парк в Дрогобичі внесли у реєстр промислових парків України

індустріальний парк у Дрогобичі

Уряд вніс майбутній індустріальний парк "Галіт" в Дрогобичі до реєстру промислових парків України.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кабінет міністрів України вніс індустріальний парк "Галіт" в Дрогобичі до реєстру промислових парків України. Загалом це десятий індустріальний парк на Львівщині, який включили до цього реєстру.

За інформацією управління інвестицій та економічного розвитку Дрогобицької міськради, це рішення уряду дозволяє передати земельну ділянку в оренду керуючій компанії, яка може розпочинати будівництво.

Ще влітку цього року керуючою компанією з будівництва індустріального парку в Дрогобичі затвердили ТОВ "ЄТІ ПРО". Згідно з концепцією майбутнього парку "Галіт", яку компанія представила, його площа становитиме 101, 3 тисяч м². Орієнтовна кількість створених робочих місць – 1 470 осіб.

Індустріальний парк "Галіт" у Дрогобичі планує об’єднати в собі легку промисловість, торгівлю, ІТ-галузь, меблеву промисловість, металообробну, машинобудування, хімічну промисловість та інші. Черг будівництва парку передбачено п’ять – увесь процес завершать за 4, 5 роки. Першу чергу парку "Галіт" планують відкрити за 13-14 місяців від моменту старту будівництва.

Окрім цього, спорудження першої черги індустріального парку передбачає створення приблизно 7 тисяч м² промислових площ та перший благоустрій території майбутньої індустріальної зони.

Виробничі площі для бізнесу, так звані лоти в індустріальному парку передбачені в розмірах від 288 м² до 800 км². Також в "Галіт" планують збудувати й локальні очисні споруди та артезіанські свердловини, вітрогенератори, монокристалічні сонячні панелі, теплові насоси та об’єкти для "розумного освітлення" території парку.

Окрім виробничих та складських приміщень в індустріальному парку облаштують об’єкти соціальної інфраструктури – міні АЗС, зони релаксу для дітей, мінікафе, місця для паркування, укриття.

Нагадаємо, у червні Дрогобицька міськрада оголосила відкритий конкурс з відбору керуючого Еко-смарт індустріального парку "Галіт".

Додамо, Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.