На Дрогобиччині перевірять сміттєзвалище у селі Брониця щодо завезення нового сміття

Вівторок, 15 листопада 2022, 11:34

Дрогобицька РВА створила робочу групу щодо перевірки законності експлуатації міськрадою Дрогобича сміттєзвалища поблизу села Брониця.

Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація на своїй сторінці у Фейсбуці.

Дрогобицька РВА, реагуючи на звернення мешканців села Брониця Дрогобицької ОТГ, створила робочу групу щодо перевірки законності експлуатації Дрогобицькою міськрадою сміттєзвалища поблизу цього села.

За інформацією мешканців села, з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну, на Броницьке сміттєзвалище, яке потребує рекультивації, у великих об’ємах знову почали завозити сміття з накопичувального майданчика на вул. Гайдамацькій та з інших вулиць Дрогобича.

Броничани нагадують, що згідно з рішенням суду, експлуатація сміттєзвалища поблизу села Брониця заборонена.

"Враховуючи вище викладене, а також активне обговорення у соціальних мережах теми щодо завищених тарифів на вивіз та захоронення твердих побутових відходів для населення, за розцінками яких, на думку активних користувачів, ТПВ мали б вивозити далеко за межі Дрогобицької ОТГ, у військовій адміністрації з’ясовуватимуть обставини, що слугували підставою для звернення мешканців району" – наголосили у Дрогобицькій РВА. 

Нагадаємо, сміттєзвалище у Брониці, що належить комунальному підприємству "Комбінат міського господарства" Дрогобицької міськради, мали рекультивувати ще у 2008 році.

У лютого 2018 року мешканці села Брониця перекрили дорогу до сміттєзвалища, вимагаючи перестати вивозити сміття, а у 2019 році "Комбінат міського господарства" оштрафували на 58 тис. грн за несанкціоноване розміщення сміття у селі Брониця.

У травні 2019 року екологи обстежили територію Броницького сміттєзвалища у селі Брониця й зафіксували, що неочищені фільтраційні води зі сміттєзвалища, які скидає "Комбінат міського господарства" у річку Медвежанка, забруднюють район і потрапляють у Дністер.

Мітки: Дрогобицька міськрада, дрогобицька рда, новини львова, сміттєзвалище у селі Брониця