Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Орлика

city-adm.lviv.ua

Середа, 16 листопада 2022, 14:57

Вулицю Орлика у Львові відкрили для проїзду

вул. Орлика

Сьогодні завршилася реконструкція вул. П. Орлика, яка стартувала у липні 2020 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 16 листопада, у Львові відкрили для проїзду транспорту вулицю Пилипа Орлика. Тут розширили проїздну смугу, облаштували велодоріжки, нові хідники, місця для паркування, висадили 46 кленів, встановили нові опори для освітлення, а також замінили всі комунікації – колектор, водопровід, електромережу.

"Ремонт вул. П. Орлика – від вул. Миколайчука до вул. Мазепи – розпочався у липні 2020 року. Протяжність вулиці майже кілометр. З огляду на стратегічне значення вулиці, ремонтували її частинами і поетапно відкривали для руху транспорту. На сьогодні завершили роботи на останньому відрізку, відтак вулиця повністю відкрита для проїзду.

Під час реконструкції на вул. П. Орлика було замінено всі комунікації, зокрема колектор і водопровід. Постелили якісне асфальтне покриття, нанесли розмітку, облаштували з двох боків велодоріжки. Відзначу, що після ремонту вулиця стала ширшою, а на примиканні до вул. Мазепи облаштовано додаткову третю смугу для руху транспорту" – пояснив директор ЛКП "Львівавтодор" Микола Власюк.

За його словами, на вул. П. Орлика встановили 53 опори освітлення, залишається поставити ще 7 й дозавершити роботи з озеленення.

"Також облаштовуємо додатково парковку біля дитячої лікарні, хідники для маломобільних груп населення і доріжки, по яких зможуть піднятися до лікарні звичайні мешканці. Відзначу, що вздовж вулиці облаштовано 98 паркомісць, і ще 62 паркомісця буде біля дитячої лікарні на цій новій парковці" – додав Микола Власюк.

Нагадаємо, реконструкція вул. П. Орлика розпочалася у 2020 році. Вартість робіт складає 74,8 млн грн. Проектом було передбачено розширення проїзної частини, влаштування тротуарів та велосмуг й велопереїздів, облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту, влаштування сміттєвого майданчика, та влаштування підпірної стінки поблизу лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.