Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівгаз

Четвер, 17 листопада 2022, 16:01

Депутат Подвірний хоче кари для клятих монополістів з Львівгазу

Львівгаз

У Львівській облраді підготували проєкт звернення до КМУ щодо неприпустимості зловживання "Львівгазом" монопольним становищем.

Про це йдеться у проєкті рішення, яке опублікували на сайті Львівської обласної ради.

У четвер, 10 листопада, фракція політичної партії За майбутнє у Львівській обласній раді зареєструвала проєкт рішення про звернення до Кабінету Міністрів України, Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, АТ "Державне АТ "Чорноморнафтогаз" та Антимонопольного комітету України щодо неприпустимості зловживання АТ "Львівгаз" монопольним становищем.

Зокрема, як йдеться у проєкті рішення, АТ "Львівгаз", заарештовані активи якого суд передав в управління АРМА та яким з травня 2022 року, за рішенням уряду, управляє "Чорноморнафтогаз", продовжує нав'язувати свої послуги клієнтам – побутовим споживачам, юридичним особам, фізичним особам-підприємцям.

"Зважаючи на те, що відповідно до рішення КМУ держава в особі АТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз" управляє АТ "Львівгаз", ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо звернути увагу на безпрецедентні випадки зловживання монопольним становищем керівництва та працівників АТ "Львівгаз" щодо нав'язування своїх послуг клієнтам – побутовим споживачам, юридичним особам, фізичним особам-підприємцям" – йдеться у тексті звернення.

Депутати перелічують основні скарги побутових споживачів на "Львівгаз":

- ситуація з забудовниками – якщо котли придбані не у РГК, то "Львівгаз" створює штучні перешкоди та затягує процес підключення на рік і більше;

- побутових споживачів змушують переплачувати за котли у РГК, погрожуючи створити перешкоди у підключенні газу;

- спеціалісти "Львівгазу" не приймають в експлуатацію газові  котли, придбані не в облгазі;

- некомпетентний персонал.

"Відповідно до чинного законодавства важливо вжити всіх дієвих заходів, спрямованих на запобігання вищезазначених незаконних дій АТ "Львівгаз" та зобов'язати їх припинити нав'язувати побутовим споживачам встановлення устаткування, обладнання, засобів вимірювальної техніки певної марки та типу" – наголошують депутати.

Нагадаємо, раніше суд передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, 26 регіональних операторів газорозподільчих систем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.