Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 21 листопада 2022, 10:54

Садовий гадає, що львів'янам не пощастило з мером-буржуєм

Андрій Садовий

Андрій Садовий пояснив нерівномірність відключення електроенергії у Львові.

Про це повідомляє міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Чому комусь зовсім не вимикають світло, а комусь – тричі на добу? Якщо на лінії, яка заживляє ваш будинок, розташована лікарня чи інший об'єкт критичної інфраструктури, планово відключати ваш будинок Укренерго скоріш за все не буде. Тому "пощастило" не всім. І тут нема справедливості, це реалії воєнного часу. Я б хотів, щоб кожен з нас це зрозумів" – написав Садовий.

За його словами, може виникнути така ситуація, коли світла й тепла не буде один-два тижні.

"До цього треба готуватися. Львів'янам варто усвідомити, що реалії, з якими ми зіткнулись зараз, є буденністю для багатьох громад Сходу та Півдня України вже багато місяців. "Буржуйки" там, де їх можна встановити, та генератори – базові речі для львів'ян, щоб мати енергію і тепло на цю зиму" – наголосив Садовий. 

Нагадаємо, 15 листопада російські ракети влучили в три об'єкти критичної енергетичної інфраструктури області, внаслідок чого постраждала одна людина та була знеструмлена більша частина Львівщини.

Станом на 15 листопада одночасно користуватися електроенергією можуть лише 30% абонентів Львівщини.

 Додамо, у "Львівобленерго" роз'яснили, що рішення про вимкнення чи включення вуличного освітлення належить виключно в компетенції місцевих органів влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.