Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Вороного, 4

city-adm.lviv.ua

Середа, 23 листопада 2022, 11:20

Суд заборонив будівництво нового готелю на вулиці Вороного у Львові

вул. Вороного, 4

Верховний Суд не дозволив спорудити готель на місці парковки на вул. Вороного, 4.

Про це йдеться у постанові Верховного Суду №1340/4243/18 від 17 листопада 2022 року.

Верховний Суд постановив залишити без задоводення касаційну скаргу виконавчого комітету Львівської міської ради, а постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду від 29 червня 2021 року – без змін щодо будівництво нового готелю на вул. Вороного, 4 у Львові.

Зокрема, йдеться про заборону зведення готелю на 140 номерів з дворівневим підземним паркінгом на 70 автомобілів та конференц-залом на вул. Вороного, 4, де зараз розташована стоянка, на якій паркується 25-40 авто. 

Ще у лютому цього року депутати Львівської міськради затвердили детальний план території в районі вул. М. Вороного, що передбачає будівництво готелю, облаштування відкритого громадського простору на даху будинку.

Постанова суду набирає законної сили з дати її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, інвестором готелю було ТОВ "Ательєр", а проєкт будівлі готелю розробило ТОВ "АБМК". За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Ательєр" зареєстроване з 2007 року у Львові, основний вид діяльності − діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування. Засновником є ТОВ "Ларсун", а кінцевим бенефіціаром − Назар Купибіда. Директор компанії − Іван Лунь.

Раніше архітектурне бюро АБМК представило концепцію нової будівлі на вул. Вороного, 4. Концепція передбачає будівництво дворівневого підземного паркінгу на понад 70 місць, а також громадського простору на даху будівлі зі сквером, дитячим майданчиком, літнім театром, мистецькою галереєю та соціальним коворкінгом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.