Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брати Дубневичі

П'ятниця, 25 листопада 2022, 14:30

ВАКС арештував двох енергетичних посіпак братів Дубневичів

брати Дубневичі

Апеляція ВАКС заарештувала двох екскерівників компаній братів Ярослава та Богдана Дубневичів у справі про розкрадання газу.

Про це повідомляє "Слово і діло".

У середу, 23 листопада, апеляційна палата Вищого антикорупційного суду прийняла рішення взяти під варту колишнього директора ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" Олександра Олексюка та ексфінансового директора ТОВ "Енергія-Новий Розділ" Олега Павлишина, яких звинувачують у організації схеми заволодіння природним газом.

Власниками цих підприємств є народний депутат Ярослав Дубневич і його брат Богдан Дубневич.

Згідно з рішенням суду, до обвинувачених Олега Павлишина та Олександра Олексюка застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 січня 2023 року включно з можливістю внесення застави в розмірі 744 300 грн для кожного.

Нагадаємо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія –Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" через оборудки з пільговим газом, які вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року.

Впродовж 2013-2015 років Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ ,що належать цим підприємствам, незаконно присвоїли газ на понад 1,4 млрд грн.

У 2020 році року Дубневичі переписали всі свої теплопостачальні підприємства, включно із ТзОВ "Енергія-Тепловодосервіс", ТОВ "Енергія – Новий Розділ", ТзОВ "Енергія – Новояворівськ" на своїх синів.

Додамо, у вересні цього року Антикорупційний суд закрив справу про розкрадання газу компаніями нардепа Ярослава Дубневича через закінчення строку досудового розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.