Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дуб на Сихові

lvivoblrada.gov.ua

Вівторок, 29 листопада 2022, 15:11

Дуб на Сихові оголосили пам'яткою природи

дуб на Сихові

Депутати Львівської облради оголосили дуб на М. Гориня, 2-а ботанічною пам'яткою природи.

Сьогодні, 39 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Сихівський дуб".

"За" проголосували 51 депутат. 

Дуб знаходиться на вул. М. Гориня, 2-а (колишня вул. М. Скрипника) – просп. Червоної Калини, 72 у Сихівському районі Львова. Приблизний вік дерева – 180 років, висота – 12 метрів, обхват стовбура – 355 см.

Як йдеться у пояснювальній записці до рішення, цей дуб є одним із найстаріших у Сихівському районі Львова. Його оголосили пам’яткою природи для того, щоб зберегти.

 

Нагадаємо, у листопаді 2021 року депутати Львівської міськради оголосили цей дуб ботанічною пам'яткою природи місцевого значення й доручили управлінню екології міськради направити звернення про оголошення цього дуба пам'яткою природи до Львівської обласної ради.

Зазначимо, з ініціативою оголосити це дерево пам'яткою природи виступили народна депутатка Наталія Піпа та ГО "Кращий Сихів", співзасновницею якої раніше була нардепка.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.