Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Фрідман

Понеділок, 5 грудня 2022, 12:20

Садового кумпля Фрідмана злапали на відмивання грошей

Михайло Фрідман

У Британії російського бізнесмена Михайла Фрідмана звинуватили у відмиванні грошей та відпустили під заставу.

Про це повідомляє Українська правда.

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії звинуватило російського бізнесмена, уродженця Львова Михайла Фрідмана у відмиванні грошей.

Фрідмана затримали 1 грудня у його резиденції в Лондоні, а разом з ним ще двох осіб. За результатами обшуків, проведених слідчими NCA, було вилучено низку цифрових пристроїв та значну кількість готівки.

Наразі всіх затриманих, включно з Михайлом Фрідманом, звільнили під заставу.

У агентстві зазначили, що ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих представників міжнародного бізнесу та їхніх пособників.

Нагадаємо, Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня – під санкції Великої Британії.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами "Моршинська" та "Миргородська".

Також у липні Михайло Фрідман та інші власники українського "Альфа-Банку" прийняли рішення перейменувати банк на "Сенс Банк", щоб не асоціюватися з російським "Альфа-Банком". 

 Українська філія російського банку "Альфа-Банк Україна" з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.