Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Альфа-банк

Понеділок, 11 липня 2022, 11:20

Фрідман перейменував Альфа-Банк на Сенс Банк для кращої сексапільності Садового

Альфа-банк

Михайло Фрідман та інші власники українського Альфа-банку перейменували його на Сенс Банк, щоб не асоціюватися з російським Альфа-банком.

Про це повідомляє видання Фінансовий клуб

Сьогодні, 11 липня, Альфа-Банк змінює назву на Сенс Банк, про що вже повідомив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку.

"Повне найменування українською мовою: акціонерне товариство "Сенс Банк". Англійською банк тепер буде йменуватися Joint Stock Company Sense Bank" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, після накладання санкцій на російських акціонерів Альфа-Банка, НБУ відсторонив їх від управління та призначив незалежним довіреним їх представником болгарського економіста та ексдержавного діяча Сімеона Дянкова.

Тоді ж стало відомо, що Михайло Фрідман та інші власники українського Альфа-банку запланували його перейменувати, щоб не асоціюватися з російським Альфа-банком.

Станом на червень Андрій Косогов – найбільший акціонер Альфа-Банку Україна з часткою у 40,96%, Михайло Фрідман володіє 32,86%, Пьотр Авен – 12,4%, ще 9,9% має італійська UniCredit, ще 3,87% належить американської організації The Mark Foundation for Cancer Research. Усі акціонери володіють банком через люксембурзьку ABH Holdings S.A.

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня – під санкції Великої Британії, у квітні він обрав довірену особу, яка розпоряджатиметься його акціями в Альфа-банку та планує докапіталізувати Альфа-банк Україна на 1 мільярд доларів.

НБУ дозволив Альфа-банку й надалі працювати в Україні.

Українська філія російського банку Альфа-банк Україна з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.