Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ялинки

П'ятниця, 9 грудня 2022, 14:57

На Львівщині облаштують місця для продажу ялинок та створять рейдові групи

ялинки

Рейдові групи патрулюватимуть в лісах та в місцях продажу хвойних дерев.

Про це йдеться в розпорядженні начальника Львівської ОДА Максима Козицького № 674/5-22ВА від 5 грудня 2022 року.

Для запобігання незаконному вирубуванню хвойних та впорядкування централізованого продажу новорічних ялинок Максим Козицький розпорядився визначили місця у Львівській області для продажу новорічних ялинок, а також створити рейдові групи, які патрулюватимуть в лісах та в місцях продажу хвойних дерев.

"Рекомендувати Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, ОКС ЛГП "Галсільліс", військовим лісгоспам, Яворівському національному природному парку, природному заповідникові "Розточчя", Страдчівському навчально-виробничому лісокомбінату державного ВНЗ "Національний лісотехнічний університет України", іншим постійним лісокористувачам, районним військовим адміністраціям до 26 грудня 2022 року утворити торговельні пункти у спеціально визначених місцях біля садиб лісництв, розсадників, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст для реалізації новорічних ялинок" – йдеться у розпорядженні. 

Заготівлю ялинок у області мають здійснювати на спеціально вирощених для цього плантаціях, а також шляхом дерев, що підлягають вирубці при проведенні оздоровлення лісів.

Ялинки, які виставлять на продаж, обов’язково мають промаркувати пластиковими бирками або самоклеючими стрічками з штрих-кодом.

Також для запобігання проведенню самовільних рубок створюються  рейдові групи у складі держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища, працівників лісгоспів та поліції, які мають патрулювати у лісах, проводити перевірки авто, які перевозять ялинки.

Зазначимо, раніше у Стрию та Червонограді також вирішили цього року не встановлювати головні новорічні ялинки. Таке ж рішення прийняла мерія Дрогобича.

Додамо, у 2019 році на Львівщині розробили мобільний додаток для перевірки легальності походження новорічних ялинок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.