Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло для переселенців у Новому Роздолі

loda.gov.ua

П'ятниця, 23 грудня 2022, 15:31

У Новому Роздолі для переселенців облаштували гуртожиток

житло для переселенців у Новому Роздолі

Під житло для 200 переселенців переобладнали гуртожиток Новороздільського політехнічного фахового коледжу.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У Новому Роздолі Стрийського району під житло для переселенців облаштували гуртожиток Новороздільського політехнічного фахового коледжу.

Тут облаштували 50 кімнат для переселенців. Загалом на проведення ремонтних робіт виділили 15,2 млн грн: з обласного бюджету – 12,7 млн грн, кошти Малопольського воєводства Республіки Польща – 2,5 млн грн.

У гуртожитку провели капітальний ремонт м’якої покрівлі з заміною віконних блоків всієї будівлі, а також поточний ремонт 4 та 5 поверхів (внутрішні оздоблювальні роботи, заміна системи водопостачання та водовідведення, електропостачання, опалення та дверних блоків, облаштування санвузлів, душових та кухонь, закупівля та монтаж обладнання).

Частину меблів та побутової техніки для облаштування приміщень надали Міжнародний благодійний фонд World Vision International, CORE (Благодійний фонд Шона Пенна), ГО "Громадська ініціатива "Допоможемо разом", УВКБ ООН, ТОВ "Польський холдинг готельний".

Зазначимо, у Новороздільській ОТГ офіційно зареєстрували понад 2,4 тисячі переселенців. 

Нагадаємо, загалом з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділили понад 42 мільйони гривень. Також у червні стало відомо, що Львівщина відремонтує за польські кошти два гуртожитки та ліцей для переселенців, один з них – гуртожиток Угнівського аграрно-будівельного ліцею.

Додамо, станом на 15 вересня на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.