Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Різдво у Львові

П'ятниця, 30 грудня 2022, 15:12

У додатку Дія майже 60% українців проголосували за святкування Різдва 25 грудня

Різдво у Львові

59% українців підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбуці. 

За результатами опитування у мобільному застосунку "Дія", 58,99% українців хочуть святкувати Різдво 25 грудня, а лише 25% – 7 січня. 

"Завершили опитування про дату святкування Різдва. Воно стало одним із наймасовіших. Маємо понад 1,5 млн голосів за тиждень. Потужний результат. Найбільше українців підтримали дату 25 грудня. 903 265 голосів" – написав Федоров.

В обидва дні святкувати готові майже 13% опитаних. Не святкують – приблизно 3%. 

Нагадаємо, Різдво в Україні відзначається двічі за Юліанським та Григоріанським календарем – 25 грудня та 7 січня. Різдво 25 грудня стало офіційним вихідним у 2017 році. ПЦУ дозволила єпархіям цьогоріч проводити богослужіння на Різдво за Новоюліанським календарем.

За даними соцопитування групи "Рейтинг" у листопаді 2022 року, 44% українців підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Додамо, у 2019 році під час сесії Львівської міськради депутати попросили затвердити єдину дату святкування Різдва в Україні та світі 25 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.