Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

генератор

Понеділок, 2 січня 2023, 14:43

У Львові майже 30 ОСББ та понад 100 підприємцям відшкодували 50% вартості генераторів

генератор

Львівська міськрада компенсувала 50% вартості закупівлі генераторів для 27 ОСББ та 109 підприємців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні Львівська міськрада профінансувала закупівлю генетаротів для 27 житлових будинків у межах міської програми часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону.

Загалом 82 ОСББ вже подали документи на компенсацію 50% вартості придбаних генераторів.

"Станом на сьогодні на участь у програмі подано 82 заявки від ОСББ і управляючих компаній. Комісії, які опрацьовують ці заявки та аналізують весь пакет поданих документів, погодили 49 з них. Відтак, станом на зараз 27 заявок вже профінансовано. На це з міського бюджету виділено 652,3 тис. грн" – наголосили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради.

Натомість фінансову допомогу від міста на закупівлю електрогенераторів, а це 50% вартості електрогенераторів, але не більше 80 тис. грн, вже отримали 109 підприємців. Це заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти. Загалом з міського бюджету їм компенсували 3,6 млн грн.

"Фінансову допомогу отримали ті підприємства, які здійснюють діяльність у закладах ресторанного господарства та закладах роздрібної торгівлі продуктами харчування, окрім алкоголю та тютюну. І обов'язкова вимога для підприємців – вони мають бути зареєстровані на території Львівської МТГ, адже допомога йде саме від міського бюджету" – пояснила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року у Львові затвердили програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн.

Крім цього, у грудні 2022 року депутати Львівської міськради дозволили компенсувати 50% вартості генераторів для продуктових магазинів та кафе.

Додамо, у Держенергонагляді роз'яснили як правильно під'єднати генератор до будинку, а екологи розповіли про дозволи на викиди шкідливих речовин від генераторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.