Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Середа, 11 січня 2023, 13:09

Зеленський забрав українське громадянство у Козака та Медведчука

Тарас Козак

Володимир Зеленський позбавив українського громадянства нардепів Тараса Козака і Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України держзрадників-нардепів Тараса Козака і Віктора Медведчука, а також Андрія Деркача і Рената Кузьміна.

"На підставі матеріалів, які були підготовлені СБУ та Державною міграційною службою, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича. Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то і наші дії будуть відповідними" – йдеться у зверненні Зеленського.

Також у них планують забрати мандати народних депутатів.

Зазначимо, Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14. Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

У травні 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Віктора Медведчука СБУ затримала у квітні 2022 року, коли він у військовій формі намагався втекти з України. А вже у вересні 2022 року його обміняли на 200 українських захисників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.