Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віктор Медведчук

Фб Зеленського

Четвер, 22 вересня 2022, 09:10

Медведчука обміняли на українських військовополонених

Віктор Медведчук

200 українських захисників обміняли на кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 21 вересня, в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них 10 іноземців та 108 бійців "Азову". Росії повернули кума Володимира Путіна Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

З 215 полонених, яких врятували з російського полону, безпосередньо 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука. Обмін проходив на території Чернігівської області.

"Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи по справах Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо у контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають вдома" – зазначив в.о. голови СБУ Василь Малюк.

За його словами, обмін Медведчука на українських захисників не перешкоджає розгляду його справ у суді.

"Це стосується і ухвалення рішень, і призначення покарання, і конфіскації арештованого майна. Адже у такому разі застосовується процедура спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого" – пояснив Василь Малюк.

Нагадаємо, 12 квітня, СБУ провела спецоперацію та затримала Медведчука, коли він у військовій формі намагався втекти з України. До цього Медведчук 48 днів переховувався від правосуддя на території України.

Також Личаківський суд Львова арештував майно Медведчука та його дружини Оксани Марченко. На початку червня ДБР завершило розслідування про держзраду Віктора Медведчука.

Крім цього, наприкінці серпня суд арештував земельні ділянки Оксани Марченко вартістю понад два мільйони гривень на території Стрийського району.

Додамо, 11 травня 2021 року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.