Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Понеділок, 16 січня 2023, 10:35

На Львівщині за добу прийняли понад 60 переселенців

Львівщина

Вчора евакуаційними поїздами до області прибули 66 переселенців.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області двома евакуаційними поїздами прибули 66 вимушених переселенців.

"Сповіщень про повітряну тривогу не було. Станом на зараз у Львівській області, відповідно до доведених лімітів споживання, застосовують графік погодинних відключень електроенергії.

За останню добу двома евакуаційними потягами у Львів прибули 66 вимушено переміщених осіб. До Перемишля зі Львівщини трьома поїздами вирушили 575 людей" – написав Козицький.

За його словами, пункти пропуску на виїзд у Львівській області перетнули 20 тисяч 670 людей. Натомість повернулися – 20 тисяч 96 осіб.

Зазначимо, станом на 5 грудня 2022 року на території Львівської області офіційно зареєстрували 257 тисяч внутрішньо переміщених українців, проте, як заявив Козицький, реальна кількість переселенців, які проживають на території області більша приблизно удвічі через те, що багато людей поселилися у приватному секторі і не реєструвалися як ВПО. 

Нагадаємо, на підтримку переселенців у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень. ГО та установам Львівщини виплачують 30 гривень за розміщення переселенців впродовж одного дня.

Станом на кінець червня 2022 року, з початку повномасштабного вторгнення РФ понад 12 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.