Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Понеділок, 16 січня 2023, 16:10

Тимчасово вільні кошти Львівської МТГ лежатимуть в Укрексімбанку та Укргазбанку

Львівська міська рада

Депутати обрали "Укрексімбанк" та "Укргазбанк", на рахунках яких розміщуватимуть тимчасово вільні кошти бюджету Львівської МТГ.

Про це йдеться у протоколі постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

Минулого тижня на своєму засіданні комісії фінансів Львівської міськради обрали два банки, на депозитних рахунках яких в цьому році розміщуватимуть тимчасово вільні кошти бюджету Львівської МТГ.

Йдеться про ПАТ "Акціонерний банк "Укргазбанк" та АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (скорочена назва – АТ "Укрексімбанк"), які запропонували найвищу процентну ставку – 12,5 за вкладом на 2023 рік.

Раніше департаменту фінансової політики міськради провів конкурс щодо вибору банку для розміщення депозитів.

На депозити у держбанк міськрада переказуватиме вільні кошти, які надійшли у міськраду і наразі ніяк не використовуються. Зокрема, це кошти від продажу майна, що перебуває у комунальній власності; від продажу землі; надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту тощо.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року виконком Львівської міськради обрав "Укргазбанк" для обслуговування коштів бюджету розвитку Львова. Наразі міськрада має укласти новий договір з Львівською обласною дирекцією банку.

Додамо, "Укргазбанк" обслуговував міську раду у 2022 та 2021 роках, у грудні 2020 року Львівська міськрада також прийняла рішення, що продовжить розміщувати кошти бюджету розвитку Львова у 2020 році в "Укргазбанку", як це було й у 2019 році.

Директором Львівської обласної дирекції "Укргазбанку" є депутат Львівської міської ради Олег Василишин, який на місцевих виборах-2020 пройшов від партії Об'єднання Самопоміч, а також є членом фінансової комісії Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.