Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вантажні перевезення

Лемтранс

П'ятниця, 20 січня 2023, 15:50

Власник зернового терміналу в Мостиськах збудує нові контейнерні майданчики в Україні

вантажні перевезення

Компанія, яка створила зерновий вантажний термінал у місті Мостиська, створить мережу внутрішніх контейнерних терміналів в Україні.

Про це повідомила компанія «Лемтранс».

Як заявив директор зі стратегії та розвитку компанії «Левада Карго» Валерій Андріанов, підприємство планує розпочати будівництво наступних інтермодальних терміналів для розвитку сучасної та енергоефективної інфраструктури в Україні.

За його словами, необхідно розвивати контейнеризацію вантажопотоків, тому компанія вже підготувала земельні ділянки та формує проєкти для будівництва мережі внутрішніх контейнерних терміналів в Україні.

«Після нашої перемоги Україна буде ключовою транзитною країною для залізничного вантажопотоку «Шовкового шляху» Китай – ЄС – Китай» – прокоментував Валерій Андріанов.

Окрім цього Андріанов додав й про можливості європейської інфраструктури, адже термінали компанії готові транспортувати велику кількість зерна та інших вантажів, проте потрібно зміцнити функціонування коридорів у напрямку портів ЄС.

Нагадаємо, у вересні 2022 року у місті Мостиська компанії UGTC Trade та «Левада Карго» ввели в експлуатацію сучасний контейнерний термінал, який також містить зерновий термінал потужністю перевантажування 60 тис. тонн зерна на місяць.

 «Левада Карго» входить до групи компаній «Лемтранс», що належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Додамо, у вересні 2020 року ділянку, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ «Мостиська Драй Порт» в оренду на 20 років. Частку цієї компанії придбала фірма Ріната Ахметова «Лемтранс», найбільший приватний вагонний оператор України, яка вкладе 15 млн доларів у будівництво сухого порту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.