Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Лозинський

Вівторок, 24 січня 2023, 20:48

Суд відправив ексзаступника міністра Лозинського під домашній арешт

Василь Лозинський

Колишній заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Лозинський носитиме електронний браслет.

Сьогодні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив, що колишній заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Лозинський зобов'язаний цілодобово перебувати під домашнім арештом.

Про це повідомляють київські ЗМІ. 

Також на нього поклали наступні обов‘язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Сьогодні ВАКС також арештував Сергія Кривого – ймовірного організатора надання хабаря ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з альтернативою внесення застави 100 000 472 грн.

Також ВАКС призначив Роману Кітнеру у справі про хабар ексзаступнику міністра розвитку громад Василю Лозинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 805 200 гривень як заставу. Про це повідомили київські ЗМІ. 

Варіанти з'ясували, щоу відкритих джерелах фігурує лише один Роман Кітнер, який є керівником Львівської обласної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання Громада, а також був керівником компанії Обрій ЛТД, яка у 2020 році була причетна до сумнівних  закупівель "захисних костюмів з ботами" обласними комунальними лікарнями Львівщини. Він також є засновником компанії Комфорт Тур Груп. 

Нагадаємо, Кабмін звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

21 січня НАБУ затримало Василя Лозинського під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Правоохоронці встановили, що він входив до складу організованого злочинного угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.