Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Лозинський

Понеділок, 23 січня 2023, 12:03

Бонапарта Лозинського виперли з міністерства розвитку громад

Василь Лозинський

Уряд звільнив Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 22 січня, Кабінет міністрів прийняв рішення звільнити Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

"При прийнятті кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але, очевидно, що не такої. Я дав доручення команді міністерства розпочати перевірку усіх діючих проєктів Мінрегіону, в тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги" – написав Кубраков.

Нагадаємо, 21 січня НАБУ затримало Василя Лозинського під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Правоохоронці встановили, що він входив до складу організованого злочинного угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

Додамо, у травні 2020 року Василя Лозинського призначили першим заступником міністра розвитку громад та територій України. До цього з липня 2019 року він перебував на посаді першого заступника голови Львівської ОДА, працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА. 

Лозинський брав участь у формуванні територій громад Львівської області, який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Раніше Варіанти аналізували плани робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою Львівської області у статті "Бонапарт Лозинського".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.