Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська галерея мистецтв

П'ятниця, 27 січня 2023, 15:18

У Львові закрили справу про зникнення стародруків з Львівської картинної галереї

Львівська галерея мистецтв

Суд закрив справу про зникнення стародруків із Музею староукраїнської книги Львівської галереї мистецтв через завершення строків давності.

Про це повідомляє видання "Наші гроші. Львів".

Галицький районний суд Львова закрив кримінальне провадження щодо колишньої очільниці відділу Музею мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького Лариси Спаської, яку обвинувачували у службовій недбалості, яка призвела до втрати стародруків на понад 8,5 млн грн.

Кримінальну справу закрили через закінчення строків давності з 3 січня 2023 року. Цим скористався захист обвинуваченої, яка жодного разу не була фізично присутня на судовому засіданні, та наполягав на закритті провадження.

"Попри те, що кримінальне провадження закрили через строки давності, це не означає, що обвинувачену визнано невинною. Просто закінчився термін, за яким можна її притягнути до кримінальної відповідальності" – пояснила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

Обвинувальний акт проти Лариси Спаської прокуратура спрямувала до суду 31 серпня 2022 року. Під час розслідування, яке тривало з початку 2017 року, слідство не змогло встановити ні час зникнення книг, ні їхнє місцезнаходження, а також хоч щось повернути.

Нагадаємо, у січні 2017 року із Музею мистецтва давньої української книги, що є відділом Львівської національної галереї мистецтв, зникли 95 стародруків і два манускрипти (рукописи). Варіанти отримали у розпорядження повний список цих реліквій. За фактом зникнення стародруків правоохоронці відкрили кримінальне провадження

Загалом у фондах галереї не знайшли 600 експонатів музейних експонатів XVI-XX століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.