Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівька психлікарня

Вівторок, 31 січня 2023, 13:00

Львівська психлікарня втратила передану в оренду будівлю вартістю майже 500 тисяч гривень

Львівька психлікарня

Торік аудитори виявили втрати у Львівській психіатричній лікарні на 824,2 тисячі гривень.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

Впродовж 2022 року Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності гендиректора КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня», яку очолює Богдан Чечотка, та виявив фінансові порушення, що призвели до втрат на 824,2 тис. грн.

У звіті зазначено, що підприємство провело нарахування та виплати заробітної плати лікарям-інтернам, які проходили інтернатуру в інших медичних закладах на 169,3 тис. грн.

Також ще одна сума незаконних витрат припадає на використання коштів на капітальне будівництво, реконструкцію та ремонт приміщень КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» на 74,1 тис. грн.

Окрім цього у лікарні на час проведення ревізії аудитори встановили факт знищення нерухомого майна переданого в оренду, що призвело до недостачі будівлі вартістю 490,4 тис. грн (експертна вартість на час передачі в оренду).

У результаті перевірки аудитори надіслали лист керівнику лікарні Богдану Чечотці з вимогою повністю усунути виявлені порушення, також його попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства.

Нагадаємо, Богдан Чечотка очолює Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню з травня 2019 року.

Додамо, у 2017 році Варіанти дослідили архітектурний комплекс Львівської психіатричної лікарні у статті "Дронографія Львова: Бабине літо на Кульпаркові".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.